วันอังคารที่ 20 มกราคม พ.ศ. 2552

Soy Sauce - Common Japanese Ingredient


Soy sauce (shoyu) is a Japanese cooking ingredient made from fermented soybeans. Although there are many types of soy sauce, all are salty and earthy tasting brownish liquids used to season food while cooking or at the table. Soy sauce forms an important part of many Asian cuisines. Different countries make very different soy sauces, and it is rarely appropriate to substitute one for another (e.g., Chinese for Japanese). Japanese soy sauce is called shoyu. The English name soy came from the word "Soi" (そい) of Satsuma dialect Japanese.
Soy sauce comes in two varieties - 'light soy sauce' (生抽), which is a thin light brown liquid, and 'dark soy sauce' (老抽), which is essentially the same, except with caramel added for coloring and thickening. Dark soy sauce is used when it is desired that the dish be colored, or when used for a dipping sauce.
Soy sauce contains a small amount of naturally occurring MSG. It is also extremely salty, so it is not a suitable condiment for some people. Low-salt soy sauces are produced, but it is impossible to make soy sauce without using some quantity of salt.


credit : http://www.japan-101.com/food/dining_soy_sauce.htm


5 ความคิดเห็น:

  1. ไม่ระบุชื่อ27 มกราคม 2552 เวลา 06:18

    ya! I always use it to mix wth sth

    thx 4 the information so much ^^

    ตอบลบ
  2. ไม่ระบุชื่อ27 มกราคม 2552 เวลา 06:22

    sound interesting to know the Japanese cuisine!

    hope u update about this asap...^^

    juz wanna know more...

    ตอบลบ
  3. อิอิ เหนแล้ว
    อยากกิน

    เลย

    กินไม่ได้กำลัง
    ลดความอวบอยู่

    อิอิ

    ตอบลบ